Thursday, 24 May 2012

Budak kecik pun tahu

Semalam aunty,adik dia and anak-anak diorang datang ke rumah.Kecoh la rumah sekejap kan dengan budak-budak kecik tu.
Comel je tengok diorang main  kejar-kejar dalam rumah.Tak cukup satu rumah diorang main,bilik kite ni pun jadi mangsa..

Masa i dalam bilik,anak aunty dengan anak adik aunty i ,tengah guling-guling atas katil tu tau.Tiba-tiba i dengar ........

Harsyid : abang,nanti beshar nak undi shape?
Danial : mestila P**!
Harsyid : eeee abang ni p********** la...
Danial : taknak lah..abang nak jadi pedane menteyi lah...nanti abang manyak duit woooo...

!! Terkejut i! kecik-kecik dah pandai.Adoi.. mane la diorang dengar sume ni. Baru 7 tahun je dah tau hal politik.ish!

 hehe:)

Ni mesti dengar orang tua bersembang la ni.Rasanya tak patut budak kecik tahu hal-hal macam ni.Tak sesuai langsung.Ada jugak mak ayah yang ajar anakdia.. parti ni jahat la.,parti ni baik la..Nanti tak pasal-pasal ,budak kecik pun leh bergaduh macam orang dewasa..sape salah?

Ps/saya suka Ustaz Azhar Idrus :)

Wednesday, 23 May 2012

Kenapa perempuan suka ambil gambar dalam tandas?

Perempuan je?Lelaki? Ada jugak... cuma tak ramai.hahahahha
so,y ha?
Tanya i?hurm...



1.Tunggu kawan lama sangat lor... ambil gambar la..
2.Cermin die beso..Leh nampak jelas skit. :)

Ada yang cakap takde tempat lain ke nak snap pic?Macam i cakap la..Bukan nye semata-mata nak snap pic kena g toilet.Kebetulan jer..

Bukannye ambil dalam bilik kecik tu.Kat lua je kot.Yang pasti kalau toilet tu kotor,takkan la ada feel nak lama-lama kat dalam tu,siap bergambar lagi kan..

Benda ni pun orang jadikan hal..Ade i kesah? :P




Tuesday, 22 May 2012

Just enjoy the show :)

I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze and love is a riddle
I don't know where to go I can't do it alone I've tried
And I don't know why



I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down I know
I've got to let it go
And just enjoy the show

Good morning Tuesday:)

Morning....
Pagi lagi ke?Petang nanti nak keluar g gurney.Meet my cousin.Rindu dah lama tak hangout ngn die.

Hope today better then yesterday:)

Monday, 16 April 2012

sorry i tak boleh....

I tak tahu adakah i dah buat dia rasa i permainkan dia.Sorry i tak bermaksud..

Almost 4 years i tkpernah ada hubungan dengan lelaki.Now,i cuba bagi peluang pada diri and pada lelaki itu.
Tapi tak boleh.. keadaan yang berbeza dan keinginan yang tak dapat ku penuhi buat hubungan ini perlu di hentikan

Maaf... buat masa sekarang i tak boleh selalu berjumpa.I ada life i sendiri yang i perlu tempuhi.I tak dapat beri perhatian yang macam girl lain boleh beri.

Bukan semua orang boleh hadap hubungan jarak jauh dan mungkin tk berkesudahan.Thats y its need to stop.I tak kisah..tp u mesti kisah.. i taknk u rasa tak di beri perhatian or lambat laun u akan mula ckp u rasa macam tak da gf. sorry.. kita pun baru je kenal..so i rasa u pun tk rasa sakit hati sangat kan.

Hope u dapat girl yang sesuai ngn u. I?tak rasa ape2 pun coz i dh tak rasa pun nak ber couple2 ni.Dah biasa...I happy dgn kehidupan i with my family n my fwenz.. :)

Thanks sudi kenal i dalam 3 bulan ni..goodbye

Friday, 13 April 2012

im happy:)

Doct-Hey jangan garu..nanti lagi teruk
Me-Ok


Doct-alergik teruk ni.
Me- (anguk-anguk)


Doct-cucuk ye?(senyum)
Me-ha??? cucuk?? dekat mana????(terbayang dekat punggung*eee takanak!)


Doct-bahu...(senyum)
Me-oh ok... :)

Doct pun kuakan jarum.Besar nye besi jarum tu..
Die letak ubat bius dulu dekat bahu then die pun cucuk!



Me-awwww!! sakit
Rasa sakit dalam 2 second. Lepastu dah tak:)

Doct-Ambik ubat dekat luar ye
Me-Terima kasih

Dekat 4 5 jam bahu kiri jadi lumpuh sekejap..tak leh angkat tangan
Semua bengkak hilang cam tu je
Merah-merah tu ada sikit-sikit je lagi::

Bagusnya ubat tu( dengan izin Allah)
Alhamdullillah....
Dah sihat;)

Thursday, 12 April 2012

'Love bite'

0n the way to klinik* 

 sopannya saya :)

Sebenarnya nak tutup segala 'love bite' dekat  badan tu.. huuuuuu ngeriiiiiiiiiiiii

ps/jangan beli perfume yang luaran je cantik :)

Wednesday, 11 April 2012

penyakit itu penghapus dosa-dosa kecil

Masuk hari ni,dah 2 hari tak sihat. badan gatal-gatal. :(
Dah jumpa doct. alergi katanya.. tapi tak pasti sebab ape.

Puas pk dah sebab ape.
2 days ago takde pun makan ape-ape yang bole buat gatal-gatal
Tapiiiiiiiiiii that day ada buat something

Ada beli perfume tu.Balik je saje nak test bau die kan.. so letak la dkt baju. memang letak banyak..
Pastu tertido dengan baju tu. Bangun je terus gatal-gatal.
 \
Sampai sekarang bengkak-bengkak.Gatal nye tak yah ckp lah.. Kalau garu lagi ni mau nye melecet.. sedihhhh...Nak kua pon dh tak leh...


Sedihnye rasa...badan habis merah-merah :'(
mommy...............

Tuesday, 28 February 2012

Kurang suka makan nasi

Nyum nyum... I memang suka makan.
Suka cari tempat-tempat makan yang best
Tapi i sangat tak gemar makan nasi

Macam hari ni makan ini je! yup my favourite,shrimp balls!

Wednesday, 22 February 2012

comey dapat tikus

Hello..


Ok still terkejut lagi ni ok..
Baru je tadi tengah syok2 layan vid kat youtube,Kucing i(comey a.k.a gemok) lari laju-laju kt ruang rumah dengan something dekat mulut die!


Ya! tikus..I tengok jauh jauh la sikit.takot:)
    gambar sebenar ade siap buat video.hak hak.tp tkle letak.ngeri+kesian


Adik si comel(Kero) asyik cari peluang nak rebut tikus tu.Tikus tu bunyi-bunyi..mungkin sakit.huuuu.. I ni dah la pencinta haiwan..tak sanggup nak tengok diorang nak main-main ngan si tikus tu.


yang bestnya,comey ni die lembab sikit..tikus tu tadi nyorok bawak kapet,ekor die dah terjulor kot ats kaki comey,die bole ngiau2 jer..Kero plak walaupon mate tu kero,laju je dia tangkap..haha.


The end.
ps/akhirnya dapat jugak tikus tu,sebab hanya dia seekor ja yang ada dalam rumah i.

Monday, 20 February 2012

You choose...?

One day,i dengan bff pergi pavilion.Ada hal sikit.Time tu dah petang,ujan turun rintik-rintik.Lepas dah settle kat pavi,my bff ajak pergi bb kejap.Then kami pun berjalan.

Ramai sangat orang.Semuanya berlari-lari.yelah hujan kan.

Sampai dekat traffic light,I terpandang pakcik tua berkopiah putih duduk melunjur kaki dkt tepi tiang traffic light tu.Dekat tangan dia ada cawan plastic.

Rasa tak sedap hati i tolak-tolak orang belakang i sebab i nak pergi dekat pakcik tu.I bagi dia sikit duit.My bff jerit panggil i,lampu dah mula hijau.so,i cepat-cepat gerak ikut semua yang ada untuk melintas.

Rimas gila berasak-asak macam tu.Then dah depan maybank,i ternampak lelaki yang berdiri,tapi tak bergerak.Baju muka semua di cat.2,3 orang yang sama-sama melintas tadi pergi kat orang tu and bagi duit,lepastu ambik gambar dengan die.

Apa yang ada ye dekat orang patung tu dari pakcik tadi sampai ramai bagi duit dekat dia untuk bergambar?


Ohh orang patung tu nampak pelik.Muka bercat.Yang hebat,dia tak bergerak langsung dalam masa yang lama.hmm bukan semua orang boleh buat.

Pakcik tua tadi?Dah la terduduk.hanya pegang cawan plastik,mintak duit plak tu.Pakaian pun comot.Siapa la yang nak pandang.Takda hiburan langsung!

Kesian pakcik tu,dalam hujan renyai dia mengemis.Dia tak dapat bagi hiburan macam lelaki patung tadi.Kaki pun sakit,macam mana nak berdiri.Bakat apa la yang ada selain dari berdiri tak bergerak macam kayu!

Cikgu i pernah cakap,kalau kita nak bersedekah,nak bagi duit dekat pengemis,takperlu la kita cakap..
'dah berapa banyak duit la dia dapat sehari kan'@'entah2 dia lagi kaya dari kita'
Itu hal dia dengan Tuhan.

Orang yang i sayang pun pernah cakap,buat apa nak hiburan,keseronokkan yang hanya sementara?

the end.





Ulat di kaki :(

I memang bukan seorang yang suka lebihkan gula dalam makanan..Selalu kat rumah lebih suka minum air masak.


Itu bukan bermakna i takkn dapat kencing manis.Sebab,faktor makanan dan kurang bersenam boleh buat obesiti,and boleh dapat kencing manis.I ni memang tak jaga makan and tak bersenam :(


My aunt cousin baru jer masuk wad.Mula-mula kaki die hanya luka kecil sebab jatuh.Lepas tu mula bengkak.Then berair.Degil taknak pergi awal-awal hosp,takut kena potong.Last dah memang kena kencing manis.
                                    Makan kaki!(ulat jahat)
Dekat seminggu dekat hosp,Doct operate buang daging yang busuk tu(selinap ok).lepastu dah boleh balik.hari-hari kena cuci.


2 hari lepas my mom bagitahu kena masuk hosp balik coz kaki tu ada ulat!! argghh ngerinye..
Sekarang ni tengah tunggu nak operate lagi..Mintak2 la jangan sampai kena potong kaki. takutnye..


the end
p/s:nak start bersenam and jaga makan!.takot :(



Sunday, 19 February 2012

Bola oh Bola

Helllooooooooo...
NI kisah time World cup 2010 hari tu. Masa Argentina vs Germany kalau tk silap.Yang pasti Argentina la.
I tido rumah aunty la kan sebab pagi nanti nak g mamak stalls..
                              Chelsea(takde kena mengena)

2jam sebelum tu,i dengan cousin g rumah kawan dulu.Sembang2 smbil melawat kawan2 cousin tu.Bile dah nak gerak sume pun kua la rumah.Sebaba dah lewat semua terburu2.I yang last.Time nak tutup pintu tu jari tengah ni tersepit!yang bestnya pintu dh lock..mean jari i masih tersepit.Meraung la.Kunci rumah tu plak kawan dah masaukkan dlm beg die.Bayangkan dalam 5 saat tu,jari ni dah kemek! sakit giler..

Bila terbuka pintu tu je, menangis tk ingat ape dah.Time tu plak bf dorang dah sampai kt lua.Diorang datang tengok la sebab dah kecoh2.Sebab dh terlalu sakit and menangis dah macam budak kecik,cousin n kawan die peluk2 i sambil pujuk!hahah malunye la.. 
Jari tu berdarah and jadi biru.nyut2 je rase:)

Sampai kt kedai mamak tu,game dah start.sakit ade lagi..tahan je..mulanya memang la sokong Argentina,tp tibe2 nampak podolski.hehhe..Biasa la perempuan,bukan tengok bola sangat.. kalau yang betol2 minat tu tkpela,tp kalau yang macam i ni,minat kadang2 je.. :)

the end :)