Tuesday, 28 February 2012

Kurang suka makan nasi

Nyum nyum... I memang suka makan.
Suka cari tempat-tempat makan yang best
Tapi i sangat tak gemar makan nasi

Macam hari ni makan ini je! yup my favourite,shrimp balls!

Wednesday, 22 February 2012

comey dapat tikus

Hello..


Ok still terkejut lagi ni ok..
Baru je tadi tengah syok2 layan vid kat youtube,Kucing i(comey a.k.a gemok) lari laju-laju kt ruang rumah dengan something dekat mulut die!


Ya! tikus..I tengok jauh jauh la sikit.takot:)
    gambar sebenar ade siap buat video.hak hak.tp tkle letak.ngeri+kesian


Adik si comel(Kero) asyik cari peluang nak rebut tikus tu.Tikus tu bunyi-bunyi..mungkin sakit.huuuu.. I ni dah la pencinta haiwan..tak sanggup nak tengok diorang nak main-main ngan si tikus tu.


yang bestnya,comey ni die lembab sikit..tikus tu tadi nyorok bawak kapet,ekor die dah terjulor kot ats kaki comey,die bole ngiau2 jer..Kero plak walaupon mate tu kero,laju je dia tangkap..haha.


The end.
ps/akhirnya dapat jugak tikus tu,sebab hanya dia seekor ja yang ada dalam rumah i.

Monday, 20 February 2012

You choose...?

One day,i dengan bff pergi pavilion.Ada hal sikit.Time tu dah petang,ujan turun rintik-rintik.Lepas dah settle kat pavi,my bff ajak pergi bb kejap.Then kami pun berjalan.

Ramai sangat orang.Semuanya berlari-lari.yelah hujan kan.

Sampai dekat traffic light,I terpandang pakcik tua berkopiah putih duduk melunjur kaki dkt tepi tiang traffic light tu.Dekat tangan dia ada cawan plastic.

Rasa tak sedap hati i tolak-tolak orang belakang i sebab i nak pergi dekat pakcik tu.I bagi dia sikit duit.My bff jerit panggil i,lampu dah mula hijau.so,i cepat-cepat gerak ikut semua yang ada untuk melintas.

Rimas gila berasak-asak macam tu.Then dah depan maybank,i ternampak lelaki yang berdiri,tapi tak bergerak.Baju muka semua di cat.2,3 orang yang sama-sama melintas tadi pergi kat orang tu and bagi duit,lepastu ambik gambar dengan die.

Apa yang ada ye dekat orang patung tu dari pakcik tadi sampai ramai bagi duit dekat dia untuk bergambar?


Ohh orang patung tu nampak pelik.Muka bercat.Yang hebat,dia tak bergerak langsung dalam masa yang lama.hmm bukan semua orang boleh buat.

Pakcik tua tadi?Dah la terduduk.hanya pegang cawan plastik,mintak duit plak tu.Pakaian pun comot.Siapa la yang nak pandang.Takda hiburan langsung!

Kesian pakcik tu,dalam hujan renyai dia mengemis.Dia tak dapat bagi hiburan macam lelaki patung tadi.Kaki pun sakit,macam mana nak berdiri.Bakat apa la yang ada selain dari berdiri tak bergerak macam kayu!

Cikgu i pernah cakap,kalau kita nak bersedekah,nak bagi duit dekat pengemis,takperlu la kita cakap..
'dah berapa banyak duit la dia dapat sehari kan'@'entah2 dia lagi kaya dari kita'
Itu hal dia dengan Tuhan.

Orang yang i sayang pun pernah cakap,buat apa nak hiburan,keseronokkan yang hanya sementara?

the end.





Ulat di kaki :(

I memang bukan seorang yang suka lebihkan gula dalam makanan..Selalu kat rumah lebih suka minum air masak.


Itu bukan bermakna i takkn dapat kencing manis.Sebab,faktor makanan dan kurang bersenam boleh buat obesiti,and boleh dapat kencing manis.I ni memang tak jaga makan and tak bersenam :(


My aunt cousin baru jer masuk wad.Mula-mula kaki die hanya luka kecil sebab jatuh.Lepas tu mula bengkak.Then berair.Degil taknak pergi awal-awal hosp,takut kena potong.Last dah memang kena kencing manis.
                                    Makan kaki!(ulat jahat)
Dekat seminggu dekat hosp,Doct operate buang daging yang busuk tu(selinap ok).lepastu dah boleh balik.hari-hari kena cuci.


2 hari lepas my mom bagitahu kena masuk hosp balik coz kaki tu ada ulat!! argghh ngerinye..
Sekarang ni tengah tunggu nak operate lagi..Mintak2 la jangan sampai kena potong kaki. takutnye..


the end
p/s:nak start bersenam and jaga makan!.takot :(



Sunday, 19 February 2012

Bola oh Bola

Helllooooooooo...
NI kisah time World cup 2010 hari tu. Masa Argentina vs Germany kalau tk silap.Yang pasti Argentina la.
I tido rumah aunty la kan sebab pagi nanti nak g mamak stalls..
                              Chelsea(takde kena mengena)

2jam sebelum tu,i dengan cousin g rumah kawan dulu.Sembang2 smbil melawat kawan2 cousin tu.Bile dah nak gerak sume pun kua la rumah.Sebaba dah lewat semua terburu2.I yang last.Time nak tutup pintu tu jari tengah ni tersepit!yang bestnya pintu dh lock..mean jari i masih tersepit.Meraung la.Kunci rumah tu plak kawan dah masaukkan dlm beg die.Bayangkan dalam 5 saat tu,jari ni dah kemek! sakit giler..

Bila terbuka pintu tu je, menangis tk ingat ape dah.Time tu plak bf dorang dah sampai kt lua.Diorang datang tengok la sebab dah kecoh2.Sebab dh terlalu sakit and menangis dah macam budak kecik,cousin n kawan die peluk2 i sambil pujuk!hahah malunye la.. 
Jari tu berdarah and jadi biru.nyut2 je rase:)

Sampai kt kedai mamak tu,game dah start.sakit ade lagi..tahan je..mulanya memang la sokong Argentina,tp tibe2 nampak podolski.hehhe..Biasa la perempuan,bukan tengok bola sangat.. kalau yang betol2 minat tu tkpela,tp kalau yang macam i ni,minat kadang2 je.. :)

the end :)