Monday, 20 February 2012

Ulat di kaki :(

I memang bukan seorang yang suka lebihkan gula dalam makanan..Selalu kat rumah lebih suka minum air masak.


Itu bukan bermakna i takkn dapat kencing manis.Sebab,faktor makanan dan kurang bersenam boleh buat obesiti,and boleh dapat kencing manis.I ni memang tak jaga makan and tak bersenam :(


My aunt cousin baru jer masuk wad.Mula-mula kaki die hanya luka kecil sebab jatuh.Lepas tu mula bengkak.Then berair.Degil taknak pergi awal-awal hosp,takut kena potong.Last dah memang kena kencing manis.
                                    Makan kaki!(ulat jahat)
Dekat seminggu dekat hosp,Doct operate buang daging yang busuk tu(selinap ok).lepastu dah boleh balik.hari-hari kena cuci.


2 hari lepas my mom bagitahu kena masuk hosp balik coz kaki tu ada ulat!! argghh ngerinye..
Sekarang ni tengah tunggu nak operate lagi..Mintak2 la jangan sampai kena potong kaki. takutnye..


the end
p/s:nak start bersenam and jaga makan!.takot :(



2 comments:

Incik AlSafrin said...

kat tempat i ada perubatan homopathy specialist dlm kencing manis. so okay sebab ramai org dh gi situ berjaya sembuh.

Melliy Adam said...

ohh yeke...tq for the info